Rengöra kristallkronor

Om oss

Kristallkronor.eu är en oberoende hemsida som inte ägs av de webbutiker vars produkter vi presenterar här. Välkommen!

Moderna kristallkronor

Moderna kristallkronor – En guide för köpare
Kristallkronor är något som de flesta förknippar med antikviteter och fina salonger, men visste du att det numera även finns gott om olika moderna kristallkronor, som passar finfint in i moderna hem?
Att använda sig av moderna kristallkronor är ett utmärkt sätt att skapa en lite mer exklusiv känsla där hemma, utan att för dens skull behöva göra avkall på den moderna stilen, vilket gjort att allt flera börjat köpa dessa unika lampor.

Om du också funderat på att skaffa en modern kristallkrona kommer här lite information kring detta som kan vara bra att känna till:
Det finns moderna kristallkronor med eller utan elbelysning. De med elbelysning av något slag är populärast, eftersom de förstås lyser upp rummet på ett mer effektivt sätt. En elkristallkrona är därför att föredra för dig som vill ha både en prydnad och en ljuskälla medan en krona med endast stearinljus eller liknande mest fungerar som prydnad och ett sätt att göra rummet mysigare. Det första du ska göra är därför att fundera på vilket av detta som stämmer in bäst på dina önskemål där hemma.


För det andra är vilken metall som används i lampan betydelsefullt, eftersom det används väldigt många olika metaller för detta. Du bör alltid välja en metall som matchar eventuella andra metaller du har i det rum där lampan ska hängas för bästa resultat. Har du mycket silver i rummet, kör på en lampa där alla metalldelar är silverfärgade, och så vidare.

De flesta moderna kristallkronor är ganska stilrena, då de flesta andra moderna inredningsföremål är ganska stilrena med strama linjer, men det finns även mer dekorativa och konstnärliga moderna kristallampor. De är dock något svårare att hitta än de mer stilrena varianterna.

Tänk på att kristallkronor, vare sig de är moderna eller inte, ofta hänger betydligt lägre än många andra lampor. Mät därför ut utrymmet där du tänker hänga kronan i förväg, speciellt om du har lågt i tak hemma, för att undvika att du slår i huvudet eller bländas för mycket av kronan när den väl är i bruk.

Det är många olika faktorer som påverkar priset på dessa takkronor, bland annat:
+ Storleken och antal kristaller som använts
+ Vilka material som använts
+ Kristallernas kvalitet
+ Vilka fästen som använts
+ Om kronan är hand- eller maskingjord
+ Hur avancerad konstruktionen är

Om du tycker att de kronor du hittar är för dyra är det därför någon av dessa faktorer du kommer att behöva göra avkall på, så fundera lite på vad som är mindre viktigt för dig redan i förväg.
Dessa moderna kristallkronor säljs både i inredningsbutiker med inriktning modern design, men det går även att hitta många fina kronor i olika nätbutiker som säljer lampor av olika slag. Detta är ofta billigare än att köpa kronorna i vanliga fysiska butiker. Det finns dessutom nätbutiker som specialiserar sig på just kristallkronor av olika slag, de kan också vara värda ett besök, då de flesta av dem även tar in lite mer moderna varianter, dock inte alla.