Rengöra kristallkronor

Om oss

Kristallkronor.eu är en oberoende hemsida som inte ägs av de webbutiker vars produkter vi presenterar här. Välkommen!

Kristallampor

Information för dig som är intresserad av kristallampor
Kristallampor köps i regel främst inte som ljuskällor, eftersom de sällan är det mest effektiva sättet att lysa upp ett rum på, utan istället köps de oftast på grund av den lyxiga känsla de bidrar med. Om man inte har särskilt stor erfarenhet av att köpa kristallkronor och andra kristallampor är det dock lätt att göra fel och köpa en felaktig lampa, så här kommer några tips för dig som är på jakt efter just kristallampor:

Tänk på höjden som du vill att lampan ska hamna på. Många lampor med kristaller hamnar nämligen betydligt lägre än andra lampor, vilket kan skapa en del problem med att man slår i huvudet i dem, att de skymmer sikten och så vidare. Så mät gärna lite där du tänkt hänga lampan innan köp, för att säkerställa att du köper en lampa i rätt storlek.


Du bör även se till så att övriga lampor i rummet (de flesta har trots allt andra lampor i samma rum, då en kristallampa i regel inte klarar av att belysa ett rum helt) passar ihop med en kristallampa. Detta betyder inte att du måste fylla hela rummet enbart med kristallampor, men det bör finnas någon röd tråd mellan lamporna åtminstone.

Även den övriga inredningen bör förstås passa ihop med lamporna för bästa resultat. Alternativt kan man låta kristallampan eller lamporna fungera som en kontrast till den övriga inredningen, men då bör man på något sätt kunna skilja ut lampan i taket, så att den verkligen hamnar i blickfånget. Detta kan vara något svårare att åstadkomma och kräver därför mer planering.

Den klassiska stilen på lamporna funkar i regel bäst i de flesta hem, och är därför populärast. Det finns dock numera även lampor i väldigt moderna utföranden för den som har en väldigt modern inredning hemma i övrigt.

När det gäller metallen som används i din kristallampa bör du välja samma metall och metallfärg som finns i rummet i övrigt. Att blanda koppar, silverfärg och guldfärg i ett och samma rum blir bara rörigt, så undersök vilka metaller som redan finns i rummet, och välj sedan metall på lampan efter det.
Kom ihåg att kristallampor ofta samlar damm väldigt lätt. Välj därför en lampa som är så lätt att damma av och rengöra som möjligt. Enklare modeller är i regel enklare att rengöra än mer komplicerade modeller. Ta även en titt på vilka lampor som du behöver till din nya lampa. Det bästa är att välja en lampa där man skruvar i standardlampor, eftersom väldigt ovanliga glödlampor kan vara svåra att hitta, alternativt väldigt dyra längre fram.

Om du köper lampan i en fysisk butik, be alltid att få se hur lampan ser ut när den är tänd. Detta är nämligen extremt viktigt, då alla lampor inte alltid har exakt det ljus man kan tro när de är tända.

Tänk även på att du kan köpa denna typ av lampor via nätet numera, om du inte bor på en ort där det finns massvis med lampbutiker. Idag finns det nämligen nätbutiker som säljer allt online, inklusive massvis med olika nätbutiker som säljer lampor. Många av dessa har även lampor med kristaller i sitt sortiment, så på nätet kan du i regel göra riktiga fynd, både prismässigt och för att du blir ensam om lamporna.